Tuinontwerp

Tuinontwerp

Als je een nieuw huis hebt gekocht of als je een nieuwe woning laat bouwen, dan wil je er natuurlijk ook een passende, mooie tuin bij. Wil je echt een tuin die aansluit bij de stijl van je huis, laat dan door de specialist een tuinontwerp maken. In dit ontwerp komen jouw woonwensen en de kennis en ervaring van de hovenier prachtig samen. Vraag de hovenier ook of hij het onderhoud van de tuin voor zijn rekening kan nemen, want alleen zo houd je de prachtig aangelegde tuin ook echt en lang heel mooi.

Tuin ontwerp

Wil je een vijver in je tuin en wat doe je met de tegels?

Er is nogal wat te kiezen als het het tuinontwerp betreft. Zo is het de vraag welke planten je wenst en welke planten geschikt zijn, is het de vraag of je met verschil in hoogte wilt gaan werken en of er een vijver of een zwembad aangelegd moet worden in de tuin. Je wilt in het tuinontwerp uiteraard een mooi (overdekt?) terras en wat doe je met de verharding? Welke tegels kies je, welke tegels passen bij de rest van je tuin? Dit alles leg je vast in het tuinontwerp, een fraaie coproductie van jou en van de hovenier.

 

Ervaren hovenier weet als geen ander wat wel en niet kan

Als het om een tuinontwerp gaat zijn er vaak heel veel wensen. De ervaren hovenier kan vanuit zijn ervaring vaak direct al aangeven wat wel en wat niet mogelijk is en welke planten er – bijvoorbeeld vanwege het seizoen- nog wel en niet geplant kunnen worden. Stel je wilt je wilt een nieuwe tuin bij je huis, maar wilt delen van de tuin zoals die er nu ligt behouden, ook dan kan een tuinontwerp gemaakt worden, waarbij de hovenier rekening houdt met de huidige beplanting en jouw wensen.

 

Laat je tuin ook onderhouden

Wat doe je met de afscherming van de tuin en leg ook in het tuinontwerp vast waar je juist graag kleurrijke planten zou willen, en waar je graag rust creëert met een extra zitgedeelte. Een tuinontwerp maken is maatwerk, zoals ook het onderhoud van de tuin dat is. Vraag de hovenier dit voor zijn rekening te nemen. Want een prachtig aangelegde tuin wil je uiteraard ook graag mooi houden. En vaak ontbreekt daarvoor en de tijd en de kennis. Kies dan bij voorkeur voor ontzorging en laat behalve je tuin aanleggen de tuin ook onderhouden.

 

Bezoek de website voor meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *