Hovenier

Hovenier

Hovenier

Je hebt net een nieuw huis met een grote tuin gekocht en wilt niet dagen lang met de tuin bezig zijn, je twijfelt er enkel over of een hovenier inschakelen wel de juiste keuze is. Een hovenier heeft verschillende werkzaamheden maar er zijn ook tuinmannen die gespecialiseerd zijn in bijvoorbeeld tuinen aanleggen met de nadruk op bijvoorbeeld bepaalde planten aanleggen.

 

Wat zijn de werkzaamheden?

Hij of zij kan langskomen en tuin aanleggen. Hierbij kun je denken aan verschillende dingen, bijvoorbeeld aan het aanleggen van een vijver of een terras. Ook is het mogelijk om de hovenier paden aan te laten leggen en omheiningen te laten plaatsen. Hieronder volgen nog een paar andere werkzaamheden:

– De tuin schoonmaken en opruimen

– Insectenplagen verwijderen

– Vijvers, terrassen, onderhouden etc.

– Planten zaaien en bemesten

– Tuinen onderhouden door middel van gras te maaien en verticuteren

– Trimmen, snoeien en het kappen van bomen en/of struiken

 

Eenmalig of meerdere keren?

Het is mogelijk om een hovenier eenmalig in te schakelen om bijvoorbeeld een vijver aan te leggen of om de tuin schoon te maken en mooi te maken. Hij of zij kan ook bomen snoeien of kappen of speciale elementen in de tuin aanleggen wat jij zelf niet kan doen. Het is ook mogelijk om met een hovenier af te spreken dat hij eens in de zoveel tijd langs komt om bijvoorbeeld de tuin te onderhouden en enigszins dezelfde werkzaamheden te verrichten. De tuinman kan wekelijks maar ook maandelijks langs komen, het ligt er maar net aan wat jij prettig vindt en wilt, tuurlijk ligt het er ook aan of de hovenier op de aangegeven tijden kan komen werken maar in principe is daar altijd wel wat mee te regelen. Jij bepaalt wat er in de tuin moet gebeuren en hij of zij gaat hiermee aan de slag. Gemiddeld kost dit 40 tot 60 euro per uur en duurt zo’n 4 uur en dan is de tuin weer helemaal onderhouden. Het kan dus groot onderhoud zijn wat in de tuin moet gebeuren maar dit kan ook klein onderhoud zijn.

 

Waarom perse een tuinman?

Niet iedereen heeft tijd en ruimte om een grote tuin te onderhouden of ze hebben de spullen er niet voor om bepaalde werkzaamheden te verrichten. Een tuinman heeft de benodigde spullen en uiteraard de kennis van vele tuinen om zo de tuin perfect achter te laten en jou blij te maken met weer een mooie tuin voor de zomer!

 

Voor meer informatie, klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *