Financieel beheer

Financieel beheer

Stel je verhuurt vastgoed, dan weet je dat je behoorlijk wat financiële zaken te regelen hebt. Zoals bekend staat Nederland bekend als regeltjesland en bereid je dus maar voor een papierwinkel van jewelste als je in vastgoed gaat en wilt gaan verhuren. Bij Financieel Beheer spelen zaken als bijvoorbeeld de inning van de huur, het systeem van incasso’s en de waarborgsom een belangrijke rol. Als er een ding is dat je graag uit handen wilt geven als vastgoedbeheerder dan is het wel het Financieel Beheer.

Financieel Beheer ontzorgt je volledig

Financieel Beheer neemt je als vastgoedeigenaar de financiële gang van zaken rondom verhuur volledig uit handen, ontzorgt je dus op dit vlak volledig. Op die manier kun jij je als eigenaar van het vastgoed richten op belangrijkere zaken, het aankopen van nieuw vastgoed bijvoorbeeld. Uiteraard werkt je partner die het Financieel Beheer van je over neemt met actuele automatiseringspakketten zodat de financiële zaken correct afgehandeld worden. 

Van de facturatie tot de incasso van huurpenningen

Financieel Beheer bestaat uit onder meer facturatie, de incasso van de huurpenningen, debiteurenbeheer en incasso’s en het verrekenen van nota’s van reparaties en onderhoud, Ook zaken als huurverhogingen vallen binnen Financieel Beheer van vastgoed. Ook de servicekosten en de afhandeling van de waarborgsom of het overleggen van een bankgarantie besteed je uit aan Financieel Beheer, zoals ze ook de zogenaamde Borggarantie voor rekening nemen.

financieel beheer

Een steeds inzichtelijk debiteurenbeheer

Uitbesteden betekent simpelweg dat je er geen omkijken naar hebt en je weet dat alles rondom de financiële zaken goed geregeld worden. Als vastgoedeigenaar krijg je een financieel overzicht van de partij aan wie je Financieel Beheer uitbesteed hebt en weet je zeker dat de servicekosten tijdig afgerekend worden. Je debiteuren-beheer is steeds inzichtelijk en bovendien wordt gewerkt met duidelijke huurafrekeningen. Uiteraard heb je als eigenaar ook steeds digitale toegang tot je financiële gegevens, en dat 24 uur per dag en zeven dagen per week.

Ook je cashflow beheer is zo steeds in orde

Je kunt als vastgoedeigenaar verschillende pakketten afnemen voor Financieel Beheer, terwijl deze partijen vaak ook andere taken van je over willen nemen. Door uit te besteden is ook je cashflow beheer steeds dik in orde. Veel vastgoedbeheerders hebben geen belang bij al het gedoe rondom vastgoed en schakelen daarom niet zelden vastgoedbeheerders in die ze op tal van verschillende terreinen ontzorgen. Dit kan van het zoeken naar een huurder voor een pand tot het onderhoud van vastgoed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *