Fiberfill, waar wordt het voor gebruikt

Fiberfill, waar wordt het voor gebruikt

Fiberfill

Fiberfill is een soort polyester ook wel dacron genoemd is een synthetisch vulmiddel die wordt toegevoegd in meubels. Een van de belangrijke functie van dit polyester is dat het een hoge veerkracht heeft en dat het ook een hoge trekkracht heeft. De meubels waar u aan kunt denken is bijvoorbeeld: kussens, bedachterwanden. In deze meubelstukken zit schuim of koudschuim. Wanneer dit schuim zonder een soort beschermlaag wordt beschermd slijt het heel snel omdat de binnenvulling van neem als voorbeeld kussens als een soort schuurpapier werkt. Fiberfill zorgt er dus voor als een soort afdekking dat deze stoffen minder hard slijten in meubelstukken. Bij kussens heeft u ook een soort licht bollende ronding er in zitten en dit wordt ook veroorzaakt door fiberfill. U kunt dus ook de dikte bepalen van meubels door middel van fiberfill. Echter kan fiberfill ook gebruikt worden voor knuffels en dergelijke. Veel bedrijven slaan het vaak over om fiberfill te gebruiken en dan slijten deze meubels heel snel dat is natuurlijk zonde.

Makkelijk te verkrijgen en kosten

De kosten van fiberfill zijn ook helemaal niet zoveel dus om dit nou echt over te slaan en niet te gebruiken is ook echt zonde. Als u zelf meubels gaat maken en in elkaar zetten is het ook heel makkelijk om aan fiberfill te komen. Wanneer u gaat zoeken op internet naar deze polyester heeft u het zo gevonden en kunt u het zo bestellen en is het waarschijnlijk vrij snel in huis. Het fijne is ook dat door veel bedrijven wordt aangeboden dus heeft de ene een net wat langere levertijd dan kunt u het zo bij een ander bestellen en heeft u het alsnog snel in huis. Wat ook een mooie eigenschap is van fiberfill is dat het een hygiƫnisch polyester is dat ook gemakkelijk gewassen kan worden. Ook kun je fiberfill krijgen in verschillende diktes en gewichten, zo kan je gemakkelijk de diktes en hoe zwaar je een product wilt maken bepalen aan de hand van welk soort fiberfill je gebruikt.

Als u meubelstukken koopt kunt u dus de afweging maken goedkoop maar dan gaat het product ook minder lang mee, of gebruik fiberfill en u zult er langer plezier van hebben alleen zijn de kosten net wat meer. Alleen kan fiberfill er dan wel voor zorgen dat er een mooie afronding gevormd wordt in het product en dat bepaald kan worden hoe dik en zwaar meubelstoffen/ meubelstukken worden en dit kan net weer wat mooier en fijner zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *